Led ramp

Många tycker det är fräckt att ha en led ramp på taket på sin bil, framförallt hos ungdomar som kör A-traktorer. Det finns ju så många olika typer av led ramper så det kan vara svårt att välja eller vet vilken typ av led ramp som man kan ha till bilen. Ska man köpa begagnat eller satsa på en helt ny led ramp? Vilken är bäst att sätta på just min bil och kan jag fästa den vart jag vill eller måste jag till exempel använda ett takräcke på bilen för att fästa den? Som tur är finns det ganska mycket hjälp och information att få på nätet om man googlar lite.

Led ramp på biltaket

För de som verkligen vill ha ett riktigt bra strålkastarljus är en led ramp till biltaket den perfekta lösningen. Många som arbetar på natten eller pendlar på ensliga vägar när det är mörkt brukar sätta en ljusramp på taket för att maximera ljuset. Då är det mycket lättare att få syn på vilt vid vägkanten och faktiskt ända ut på åkrarna. Du ser precis allt med en takramp. Men hur ska jag fästa den? Vill man ha en snygg lösning så bör rampen sättas fast i biltaket och en del är inte så förtjusta i att borra i bilplåten, men det går också att köpa fästen till railsen på taket så man slipper borra.

Led ramp i grillen

Om du inte vill montera någon led ramp på biltaket så kan du fästa den fram i grillen. Det kanske inte är den tjusigaste lösningen men det går om du köper en mindre led ramp, en som inte är så lång som den som ska monteras på taket. Men här måste du mäta ordentligt och se ut först vart rampen får plats så det inte ser helt tokigt ut.