Reservdelar till BMW

Nu har min motor till vindrutetorkaren där bak kollapsat och jag funderar på huruvida jag ska skaffa reservdelar (Läs mer om reservdelar till BMW) som är nya eller om jag ska leta efter en begagnad motor. Att beställa reservdelar direkt på nätet hos någon återförsäljare är ju det klart billigaste alternativet om man kan fixa reparationen på egen hand. Om man är osäker och inte så händig är det bättre att åka till bilverkstaden och få hjälp både med rätt reservdelar och montering. Men det klart billigaste alternativet är att försöka hitta en reservdel på bilskroten. Den stora nackdelen är att du själv bör veta vilken modell som passar samt även bedöma skicket på den begagnade reservdelen.

Ny reservdel till BMW

Just den här reservdelen till motorn bak kostar ju inte direkt skjortan så det vete sjutton om det ens är lönt att ringa bilskroten för att kolla om dom har en motor. Jag kollade runt lite på nätet och en vindrutetorkarmotor till min modell av BMW går inte på mer än strax över tusen spänn så jag tror nog att jag beställer en online och fixar jobbet själv. Nu har jag aldrig bytt just en vindrutetorkarmotor, dom går ju inte sönder särskilt ofta som tur är, men jag hoppas kunna lösa det med någon youtube instruktion eller nåt.

Så gick det med reservdelen

Hur som helst så bestämde jag mig för att beställa motorn på nätet till lägsta pris och letade upp ett par olika youtube videos för att kolla hur jag skulle gå tillväga. Eftersom allting i princip finns på nätet så brukar det inte vara några problem. Jag tror att det största problemet eller utmaningen (beroende på hur man ser det) kommer bli att få bort torkararmen från motorn då den är lite rostig och det är inget man brukar skruva på, och sedan lossa muttern till torkarmotorn, men jag ska påbörja detta under morgondagen.