Valeryd har ett otroligt och klockrent sortiment

Valeryd påskjut och kulkoppling kan vara något som du kanske inte har en aning om vad det är. Men efter att du läst detta så lovar jag dig att du kommer ha full koll på påskjut och kulkoppling och vad det innebär.

Det säljs som färdiga paket som är redo att monteras till din släpvagn, husvagn, båttrailers med mera. Bland sortimentet finns kulkoppling för bromsade släpvagnar men även obromsade. Skulle det vara så att man är minsta osäker på om kulkopplingen passar på just din släpvagn så kan det däremot enkelt ordnas till. Det är bara börja med att söka på hemsidan med registreringsnumret på din släpvagn så får du fram rätt produkter 🙂

Påskjutproms och kulkoppling hos Valeryd

Påskjutbromsen är en genial teknik som får många att höra och häpna. En broms av detta slaget bromsar nämligen släpvagnen med hjälp av släpvagnens egen vikt. Just Valeryds påskjutare används med fördel på bromsade släp och vagnar som kan väga från 950 kg till hela 3500 kg. Vill du däremot ha mer information om vad som är bäst för din släpvagn så är Valeryd perfekta att kontakta så får du allt skräddarsytt utifrån vad just du behöver.

Men mer detaljerat så pratar man om att påskjutaren sitter fast i själva bilen via kulhandsken. Tekniken och konstruktionen går ut på att kulhansken sitter fast i ett rör som kan röra sig. Den går fram och tillbaka som i sin tur gör att när bilen bromsar så trycks själva påskjutaren ihop. Påskjutare och själva hjulbromsen sitter ihop via bromsöverföringen.

Man kan läsa ännu mer om Valeryds påskjut och kulkoppling via deras hemsida och då även om denna genialiska lösning som underlättar så mycket i arbetet för att transportera större grejer från punkt A till B.